Op mars met Traditie
Titel
Op mars met Traditie
Subtitel
De Traditiecommissies van Oorlog en van de Krijgsmacht in actie (1946-2021)
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498181
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Piet Kamphuis

Op mars met Traditie

De Traditiecommissies van Oorlog en van de Krijgsmacht in actie (1946-2021)

Bij staatsceremonies als Prinsjesdag of een inhuldiging springt de pracht en praal van militair ceremonieel in het oog. Deze krijgsmachttradities onderstrepen de relatie tussen staat, krijgsmacht en koningshuis. Ze hebben echter niet alleen een externe functie, maar ook een wezenlijke rol binnen de krijgsmacht. Tradities dragen bij aan een gezonde esprit de corps en zo aan de gevechtskracht.

Na de Tweede Wereldoorlog moest de krijgsmacht opnieuw worden opgebouwd. Op mars met Traditie beschrijft aan de hand van de twee belangrijkste adviescommissies hoe in de eerste naoorlogse jaren de grondslagen voor het traditiebeleid werden gelegd. Piet Kamphuis geeft bovendien antwoord op de vraag waarom en hoe krijgsmachttradities de afgelopen 75 jaar zijn aangepast aan politieke, maatschappelijke en interne ontwikkelingen.
Auteur

Piet Kamphuis

Piet Kamphuis is oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Hij is een insider in de wondere wereld van krijgsmachttradities en erevoorzitter van de Commission Internationale d’Histoire Militaire.