Hitlers aanval op Rusland
Titel
Hitlers aanval op Rusland
Subtitel
Duitsland verloor de Tweede Wereldoorlog al in 1941
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462498457
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
428
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 20,00

Recensies

'Op de eerste plaats moet over de heruitgave worden opgemerkt dat de vormgeving zonder meer magnifiek mag worden genoemd. Veel fotowerk in een fraaie lay-out, plattegronden, hier en daar een tabel. Op de tweede plaats is ook de research van Ten Kate onberispelijk.'
en
'Een must voor iedereen die de grand strategy van zowel Duitsland en de Sovjet-Unie bij de aanval op Rusland wil begrijpen.' *****
–Frans van den Muijsenberg, Traces of War

Frans Pieter ten Kate

Jan-Jaap van den Berg (red.)

Hitlers aanval op Rusland

Duitsland verloor de Tweede Wereldoorlog al in 1941

Op 22 juni 1941 viel Adolf Hitler de Sovjet-Unie binnen met het sterkste leger dat de wereld ooit aanschouwde. De Duitse pantserdivisies rukten in adembenemend tempo op en omsingelden honderdduizenden Russische soldaten. Daarna werd de Duitse veldtocht vertraagd door de modder, totdat een ultieme poging om toch nog Moskou te veroveren, bij – 40°c vastliep in sneeuw en ijs.

Was Operatie Barbarossa tot mislukken gedoemd? En lag dat aan de enorme uitgestrektheid van Rusland, de barre weersomstandigheden of vooral aan de verborgen kracht van het Rode Leger? Of hadden Hitler en zijn Wehrmacht de Russen wel degelijk kunnen verslaan? Maar hoe dan precies?

Enkele van de belangrijkste Duitse bevelhebbers geven daarop een antwoord in dit boek, dat oorspronkelijk verscheen in 1968. De historicus Frans ten Kate heeft daarom nog kunnen spreken met zeven generaals en drie veldmaarschalken, onder meer Luftwaffe-veldmaarschalk Albert Kesselring, tankgeneraal Hermann Hoth, de chef van de Generale Staf, Franz Halder en Erich von Manstein, die wordt beschouwd als een van de meest briljante strategen uit de Tweede Wereldoorlog.

Deze zeer lezenswaardige en fraai vormgegeven heruitgave is aangevuld met een nawoord waarin de analyse van Ten Kate is geactualiseerd met resultaten van recent militair-historisch onderzoek.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Frans Pieter ten Kate

Frans Pieter ten Kate was docent geschiedenis en aardrijkskunde aan het Christelijk Lyceum te Zeist. In 1968 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht op een proefschrift getiteld De Duitse aanval op de Sovjet-Unie in 1941. Een krijgsgeschiedkundige studie, waarvan dit boek een bewerking is.
Redacteur

Jan-Jaap van den Berg

Jan-Jaap van den Berg studeerde geschiedenis en politicologie aan de Vrije Universiteit en promoveerde aldaar in 1999. Hij publiceerde over de NSB, is actief als boekenrecensent en redacteur en was als tekstredacteur en adviseur betrokken bij diverse publicaties over de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft het manuscript van Ten Kate bewerkt voor een breed lezerspubliek.