De boekenfluisteraar
Titel
De boekenfluisteraar
Subtitel
Over schrijven en schrijvers
Prijs
€ 21,80
ISBN
9789462499065
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 0.9 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

'Een leerzaam en aanstekelijk boek voor iedereen die graag schrijft en leest, waarin de stijl, toon en techniek van literaire schrijvers aan bod komen.'
– Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

'In prettige persoonlijke sfeer geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep.'
– NBD Biblion

Nico Keuning

De boekenfluisteraar

Over schrijven en schrijvers

Docent en schrijver Nico Keuning stelt in De boekenfluisteraar zijn lessen Creatief Schrijven centraal. Hij koppelt uiteenlopende schrijfopdrachten aan verhalen en romans van hedendaagse schrijvers als Rob van Essen, Lale Gül, Peter Terrin, Karl Ove Knausgård, Tobi Lakmaker, Sally Rooney en vele anderen. Maar De boekenfluisteraar is ook een verhaal op zichzelf, met studenten die in hun schrijfsels en in dialogen als personages tot leven komen. Een leerzaam en aanstekelijk boek voor iedereen die graag schrijft en leest.
Auteur

Nico Keuning

Nico Keuning is neerlandicus, schrijver, biograaf en publicist en gastdocent Creatief Schrijven. Naast een aantal letterkundige biografieën van onder anderen Jan Arends, Bob Den Uyl en recent Willem Brakman schreef hij de roman Boternacht (2015). Vorig jaar verscheen Het geheim van de Ventoux. Keuning publiceert in literaire tijdschriften en was in 2019 gastcolumnist voor de Volkskrant.