Haalt de universiteit 2040?
Titel
Haalt de universiteit 2040?
Subtitel
Een Europees perspectief op wereldwijde kansen en bedreigingen
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789462984158
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.7 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 0,00

Recensies

"Een absolute ‘must read’ voor iedereen met een beleidsbepalende en/of adviserende rol in het hoger onderwijs. [Dit boek] geeft de noodzakelijke bagage en achtergrondkennis om de vraagstukken van vandaag met open mind en geïnformeerd tegemoet te treden." -- Fundatis

"Van der Zwaans hoofdvraag [Haalt de Universiteit 2040?] is verfrissend en helpt om buiten de bestaande kaders te denken." - Izaak Dekker, Th&ma Hoger Onderwijs, editie 2017-1.
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Bert van der Zwaan

Haalt de universiteit 2040?

Een Europees perspectief op wereldwijde kansen en bedreigingen

Sinds de Middeleeuwen heeft de universiteit vele veranderingen succesvol doorstaan. Maar het hele landschap van het hoger onderwijs is de afgelopen decennia zo snel en ingrijpend in beweging gekomen — onder andere met de opkomst van online learning, MOOC’s en rankings — dat de uitgangspunten van de universiteit nu opnieuw doordacht moeten worden.

Als rector magnificus van de Universiteit Utrecht heeft Bert van der Zwaan met tal van collega’s in Azië, Europa en Noord-Amerika gesproken over de ontwikkelingen binnen de stelsels van hoger onderwijs in hun land. Op basis van die gesprekken exploreert hij de toekomst van het hoger onderwijs, met als kernvraag: haalt de universiteit 2040?
Auteur

Bert van der Zwaan

Prof. dr. Bert van der Zwaan is a paleontoloog en hoogleraar Biogeologie, en sinds 2011 Rector Magnificus en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.