Walburg pers
Kieswijzer levensbeschouwing
Titel
Kieswijzer levensbeschouwing
Prijs
€ 18,99
ISBN
9789462984257
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
244
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

Juist door de confrontatie van extremen maakt dit boek goed duidelijk hoe grenzeloos levensbeschouwing geworden is. Het is dan ook te hopen dat het bij talkshow-presentatoren op het nachtkastje komt te liggen
**** de Volkskrant

(...) een interessant doe- en leerboek. Ik heb het met veel hersengekraak en plezier gelezen.
idA, maandblad van doopsgezind Amsterdam
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

André Droogers

Kieswijzer levensbeschouwing

Steeds meer mensen vullen hun levensbeschouwelijke rugzakje op eigen wijze. Vroeger bepaalden kerken de richting, nu maakt de meerderheid van de Nederlandse bevolking zelf uit wat zinnige antwoorden zijn op veel voorkomende levensvragen. Daarbij benut men alle bronnen die iets van waarde te bieden hebben, zowel religieuze als atheïstische bronnen.

Vooral de media zijn nu leverancier van ideeën. Het aanbod is groter en gevarieerder dan ooit. De overmaat aan suggesties kan desoriënterend werken. Hoe weet je of dat ene aansprekende inzicht uit de Happinez zo goed is als het lijkt?

Deze Kieswijzer helpt om wijzer te kiezen. De lezer kan de eigen voorkeuren expliciet maken. Vaak gaat het om keuzes als: ‘Bestaat God?’ ‘Heb ik meer levens?’, of: ‘De rede is toch afdoende?’ In het levensbeschouwelijke landschap zet dit boek wegwijzers neer die de mogelijke routes aangeven. Elke optie wordt op één bladzijde toegelicht, met oog voor contrast èn nuance. Kieswijzer levensbeschouwing is een handzame, praktische zingevingsgids.
€ 18,99
+ Bestel dit boek
Auteur

André Droogers

André Droogers is emeritus hoogleraar Culturele antropologie, in het bijzonder Religieuze en symbolische antropologie, aan de Vrije Universiteit.