Vak-Taal
Titel
Vak-Taal
Subtitel
Van Achterhand tot Zwavelgeel elfenbankje
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462985476
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
176
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Willy Martin, Marcel Thelen (red.)

Vak-Taal

Van Achterhand tot Zwavelgeel elfenbankje

Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Dit boek geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en noodzaak duidelijk van terminologie, van vaktaal. Vaak maken wij van vaktermen gebruik, zij het onbewust, omdat het nu eenmaal onbegonnen werk is over dingen te praten waarvoor je geen naam hebt. Daarom ook is het belangrijk dat wij op alle domeinen en in alle situaties de dingen een naam kunnen geven. Niet alleen wiskundigen en zeilers, maar ook juristen, golfspelers, muziekliefhebbers,schakers, economen, vrouwen, mannen die van kokkerellen houden, enz. enz.

In dit boek lichten dertig Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen, onder wie Kristien Hemmerechts, Ionica Smeets, Hans Dorresteijn en Jean Paul Vanbendegem, op een onderhoudende wijze hun relatie met vaktaal toe.
Redacteurs

Willy Martin

Willy Martin is emeritus hoogleraar Lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter van NL-Term. Hij was onder andere hoofdredacteur van de Engelse Van Dale en van ANNA (Groot Woordenboek Afrikaans en Nederlands).

Marcel Thelen

Marcel Thelen is oud-hogeschoolhoofddocent Terminologie en Vertalen en was hoofd opleiding aan de Vertaalacademie Maastricht. Hij is tevens covoorzitter van NL-Term.