De vereeuwigde stad
Titel
De vereeuwigde stad
Subtitel
Een literaire reisgids door het antieke Rome
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789462986152
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
192
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 17 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

De vereeuwigde stad

Een literaire reisgids door het antieke Rome

Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die allang verloren zijn gegaan leven voort in deze teksten. In De vereeuwigde stad staan beschrijvingen van twintig van dergelijke Romeinse locaties centraal. Met auteurs als Ovidius, Cicero en Vergilius als reisleider wordt een beeld geschetst van wat er ooit was.

Het bijzondere van deze reisgids is dat hij een indruk geeft van het effect dat de monumenten hadden op de oude Romeinen. De lezer wordt meegenomen op een literaire wandeling door Rome en kan zich in heden en verleden oriënteren met behulp van een aantal plattegronden. Oude prenten en schetsen wakkeren de verbeelding verder aan. Zo spreekt het Rome van tweeduizend jaar geleden, vereeuwigd in literatuur, weer directer tot ons dan slechts door de fysieke resten. Met deze reisgids in de rugzak kun je terug stappen in de tijd en als een Romein naar de antieke monumenten kijken.

Je kunt bij dit boek ook gebruik maken van de website www.devereeuwigdestad.nl, waar je een handige plattegrond, wandelroutes en leuke extra informatie kunt vinden.
Redacteurs

Nathasja van Luijn

Nathasja van Luijn is student klassieke talen van de Universiteit Leiden.

Mark Oldenhave

Mark Oldenhave is student klassieke talen van de Universiteit Leiden.

Christoph Pieper

Christoph Pieper is docent Latijn aan de Universiteit Leiden.