Walburg pers
Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)
Titel
Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)
Prijs
€ 79,00
ISBN
9789462989252
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
1294
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 39,99

Jelle Stegeman

Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

Nog in 1930 kondigden De Telegraaf en de Nieuwe Rotterdamsche Courant de ophanden zijnde ondergang van het Algemeen Beschaafd Nederlands aan, toch communiceren tegenwoordig meer dan 24 miljoen mensen in het Nederlands. Hoe ontwikkelde het Nederlands zich in de loop der eeuwen tot de op twee na grootste Germaanse taal?

In zijn Grote geschiedenis van de Nederlandse taal beschrijft Jelle Stegeman dit proces tegen de achtergrond van de historische en maatschappelijke vernieuwingen in de Lage Landen en de voormalige koloniën. Daarbij stelt hij de nieuwste inzichten in de geschiedschrijving van de Nederlandse taal en taalcultuur ter discussie. Citaten uit de meest uiteenlopende teksten waaronder het Plakkaat van Verlatinghe, brieven van Rembrandt en Van Gogh of provo's Wittefietsenplan illustreren het taalgebruik door de tijd heen. Zo vormt de Grote geschiedenis van de Nederlandse taal niet alleen een gedegen maar ook een spannende biografie van het Nederlands.
€ 79,00
+ Bestel dit boek
Auteur

Jelle Stegeman

Jelle Stegeman heeft als neerlandicus en germanist onder meer gepubliceerd over vertaaltheorie, empirisch onderzoek naar de receptie van de Max Havelaar, taalverwerving, contrastieve syntaxis en de geschiedenis van het Nederlands. Hij is emeritus hoogleraar aan de Universität Zürich en de Universiteit Leiden.