Indische adel
Titel
Indische adel
Subtitel
De koloniale lotgevallen van de Indische familie Van Braam
Prijs
€ 34,99
ISBN
9789464563139
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
296
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Recensies

'Een gedegen en nog weinig beschreven geschiedenis over de "verbruining" van een adellijke Nederlandse familie. Een bewogen geschiedenis van racisme, koloniale mores en verlies van status, maar ook van liefde, trots en veerkracht. Schitterend!'
– Reggie Baay, historicus en schrijver van meerdere belangwekkende boeken over de koloniale samenleving van Nederlands-Indië.

Egbert Fortuin

Indische adel

De koloniale lotgevallen van de Indische familie Van Braam

In 1816 werd de Delftse Aegidius van Braam door koning Willem I in de adelstand verheven. Sophie van Braam, de laatste adellijke telg uit de familie, was een gekleurde Indische vrouw die in 1939 in Jogjakarta stierf. De geschiedenis van de Van Braams en andere Indische adellijke families voert de lezer naar een wereld van kolonialisme, avontuur, rijkdom, maar ook van wreedheid, slavernij, racisme, de rol van huidskleur, verdriet en weemoed naar vroeger. Het is een verhaal over Indonesische vrouwen die soms wel en soms niet getrouwd waren met hun man, maar altijd een hoofdrol speelden in de familieverhalen.
Auteur

Egbert Fortuin

Egbert Fortuin studeerde Slavistiek en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en is momenteel hoogleraar Russische taal en taalkunde aan de Universiteit Leiden. Hiernaast doet hij genealogisch en historisch onderzoek naar Indische families en Nederlands-Indië.