De Walburgiskerk in Zutphen
Titel
De Walburgiskerk in Zutphen
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789464563375
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
328
Publicatiedatum
Afmetingen
23 x 29 x 2.5 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Recensies

‘Fantastisch dat er na meer dan 25 jaar weer een rijk boek verschijnt over een van de mooiste kerken van Nederland.’
– Michel Groothedde, stadsarcheoloog van Zutphen

Dit boek brengt de Walburgiskerk prachtig in beeld en vertelt met zorg haar geschiedenis en alles wat er in de kerk is te zien.
– Evert van der Veen, Bazarow

Jos Hartman

De Walburgiskerk in Zutphen

De Walburgiskerk in Zutphen kent een lange en fascinerende geschiedenis: van middeleeuwse hoofdkerk van Stad en Graafschap Zutphen, via de Reformatie en de Tachtigjarige Oorlog naar de moderne tijd met haar restauraties, de Tweede Wereldoorlog en de lange weg van herstel.

Jos Hartman beschrijft het roerige verleden van het gebouw, de gebruikers en het gebruik. Daarna volgt een rondgang door de kerk, langs schilderingen, beeldhouwwerk, grafzerken, de unieke kaarsenkroon, doopvont, orgel – alles wordt getoond en toegelicht. Ook de Librije, met haar unieke inventaris en collectie uit de vijftiende tot de negentiende eeuw, en de buitenkant van de kerk worden in beeld gebracht.
Auteur

Jos Hartman

Jos Hartman was jarenlang betrokken bij de kerk en de Librije als omwonende, als rondleider, als bestuurder van de gemeente Zutphen en als bestuurder van de stichting Librije. Hij kent de kerk als weinig anderen.