Chai – Leven - Life
Titel
Chai – Leven - Life
Subtitel
Gesprekken met wegbereiders van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam
Vertaler
Sam Herman
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789464563603
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
21.5 x 23.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99

Recensies

'It is an honor for me to be asked to serve on the Board of Governors of the Amsterdam Holocaust Museum and to participate in its testimony to the vile inhumanity of the Holocaust and to the courage, dignity and faith of its millions of victims and survivors. This is a message the world must never forget. May they live in our memories and in our hearts forever.'
– Barbra Streisand

Marc Noyons

Chai – Leven - Life

Gesprekken met wegbereiders van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam

Hij sprak honderden mensen die deze geschiedenis naar het nu en de toekomst willen brengen en besloten bij te dragen aan de totstandkoming van het Nationaal Holocaustmuseum. Onder hen vrienden van het Joods Cultureel Kwartier, CEO’s, stadsbestuurders, musea en fondsen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Israël, Zwitserland en de Verenigde Staten. Dit boek is een eerbetoon aan iedereen die heeft bijgedragen aan de realisering van het Nationaal Holocaustmuseum. ‘De Holocaust is een ijkpunt in onze nationale en Amsterdamse geschiedenis: het is een inktzwart verleden dat onze stad niet loslaat. De wijze waarop onze Joodse inwoners, Roma en Sinti hier zijn weggehaald, wat het voor hun lot heeft betekend, wat het heeft betekend voor de verhoudingen in deze stad – dat is historisch en dat moeten volgende generaties ook kennen.’ – Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam ‘Als je het proces laat zien waarlangs deze moord verlopen is kun je begrijpen waar processen van uitsluiting in het meest ultieme geval toe kunnen leiden. Tot genocide. Daar gaat wat mij betreft een enorme waarschuwing van uit. Dat is de kernboodschap.’ – Emile Schrijver, directeur Joods Cultureel Kwartier.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Marc Noyons

Marc Noyons werd benaderd door het Joods Cultureel Kwartier voor de wervingscampagne voor de realisatie van het Nationaal Holocaustmuseum. Eind 2019 was met vereende krachten het geld bijeengebracht en klonk het startsein. Het Nationaal Holocaustmuseum opende op 11 maart 2024 haar deuren in Amsterdam.