Burgerlijke ongehoorzaamheid
Titel
Burgerlijke ongehoorzaamheid
Subtitel
Waar ligt de grens?
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464564648
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
300
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm

Jozef Keulartz, Cees Maris (red.)

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Waar ligt de grens?

Mag je de wet overtreden uit naam van rechtvaardigheid? Martin Luther King zette de toon voor burgerlijke ongehoorzaamheid met zijn geweldloze verzet tegen racistische wetten in de Verenigde Staten. Bewegingen als Black Lives Matter, #MeToo en Extinction Rebellion vervolgen de strijd tegen onrecht en zetten met hun acties maatschappelijke problemen op de kaart. In een democratische rechtsstaat is burgerlijke ongehoorzaamheid een middel om de regering ertoe te bewegen onrechtvaardige wetten te verbeteren. Maar waar ligt de grens? Is geweld bijvoorbeeld geoorloofd? In Burgerlijke ongehoorzaamheid behandelen filosofische experts deze en andere kwesties.

Met bijdragen van Hans Achterhuis, Robin Celikates, René Gabriëls, Nolen Gertz, Jozef Keulartz, Cees Maris, Patricia Reyes, Mathijs van de Sande, Gerrit Schaafsma, Kees Schuyt, Bas van Stokkom, Janneke Toonders & Ton Vink.
Redacteuren

Jozef Keulartz

Jozef Keulartz is emeritus hoogleraar milieufilosofie aan de Radboud Universiteit, en is als senior onderzoeker verbonden aan Wageningen Universiteit & Research.

Cees Maris

Cees Maris is emeritus hoogleraar rechtsfilosofie aan de Uni- versiteit van Amsterdam en buitengewoon hoogleraar aan de University of the Western Cape.