9789462492271f

In april 2014 overviel een commando-eenheid van de terreurorganisatie Boko Haram het dorp Chibok in het noordoosten van Nigeria en ontvoerde 276 meisjes van het plaatselijke internaat. De internationale gemeenschap reageerde geschokt. Onder de hashtag ‘Bring back our girls’ getuigden beroemdheden als Michelle Obama en de draagster van de Nobelprijs voor de Vrede Malala Yousafzai van hun ontzetting.

Het lot van de meisjes uit Chibok staat niet op zichzelf. Tot op de dag van vandaag bevinden zich nog duizenden meisjes in de handen van de Islamisten. In juli 2015 reisde Wolfgang Bauer, verslaggever voor Die Zeit naar Nigeria om te praten met de meisjes die erin slaagden te vluchten. Ze vertellen over hun leven voorafgaand aan de ontvoering, over hun gruwelijke ervaringen in gevangenschap en over hun dromen van een betere toekomst.

De verhalen van de meisjes geven een exclusieve inkijk in het leven onder Boko Haram en een gedetailleerd beeld van het schrikbewind dat de terreurorganisatie uitoefent. Tegelijkertijd biedt De geroofde meisjes inzicht in de historische en politieke achtergrond van de terreur en laat het zien hoe grondig het evenwicht in een van de etnisch en cultureel meest diverse gebieden van de wereld wordt verstoord. Maar het boek geeft de meisjes vooral hun stemmen terug. Krachtige stemmen, die vertellen over lijden, over geweld, maar ook over persoonlijke moed en hoop.

De islamitische terreur ontwricht een gigantisch territorium tussen Himalaya en West-Afrika. De Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram, die tijdelijk één vijfde van het land controleerde, werd in 2014 wereldwijd bekend toen ze 276 meisjes uit een kostschool ontvoerden. Nigeria lijkt ver weg maar deskundigen zijn het erover eens: Ooit zou de sekte ook in Europa aanslagen kunnen plegen.

Over de auteur(s)

Wolfgang Bauer (1970) werkte voor het Duitse weekblad Die Zeit. Voor zijn reportages werd hij o.a. met de Katholischen Medienpreis en de Prix Bayeux-Calvados de Correspondants de Guerre onderscheiden.
Andy Spyra (1984) is freelance-fotograaf. Zijn werk verschijnt in o.a. Time Magazine, Stern, Die Zeit en in New Yorker. Voor zijn werk werd hij veelvuldig onderscheiden, o.a. met de International Photography Award.
Vertaald uit het Duits (Die geraubten Mädchen) door Marcel Misset

Extra informatie

Titel

De geroofde meisjes

Subtitel

Boko Haram en de terreur in het hart van Afrika

Auteur

Wolfgang Bauer

Illustrering

Tekst, geïllustreerd

Uitvoering

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492271

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!