De gezichten van Margraten
Titel
De gezichten van Margraten
Subtitel
Zij bleven voor altijd jong
Prijs
€ 44,99
ISBN
9789462494671
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
320
Publicatiedatum
Afmetingen
24 x 30 x 3.1 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 22,99

Stichting Fields of Honor

De gezichten van Margraten

Zij bleven voor altijd jong

In het glooiende Limburgse heuvellandschap nabij Margraten doemen ze langzaam op, rij na rij, de duizenden witte marmeren kruizen en davidsterren. Ze markeren de laatste rustplaats van bijna 8.300 Amerikaanse soldaten die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar waar de grafstenen wel de namen vertellen van de veelal jonge jongens die betrokken waren bij onze bevrijding, vertellen zij niet wie de soldaten waren en wie zij achterlieten. Bovendien verhullen de rust en stilte op de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland de omstandigheden die het einde betekenden van hun toch al roerige levens.
Aan de hand van honderden persoonlijke foto’s en meer dan honderd verhalen geeft De Gezichten van Margraten deze soldaten speciaal voor de herdenking van 75 jaar vrijheid weer een gezicht. De verhalen leiden ons door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland, terwijl ze tegelijkertijd een beeld schetsen van hoe én waarom de Nederlandse bevolking de herinnering aan hen nog steeds levend houdt.
Bovenal zijn elke foto en elk verhaal een eerbetoon aan één van de meer dan 10.000 in Margraten begraven en herdachte personen. Afgesloten met een lijst van al hun namen is dit herdenkingsboek een blijvend monument op papier voor hen allen.
Auteur

Stichting Fields of Honor

Vrijwilligers van de Fields of Honor Foundation verzamelen sinds 2008 informatie en foto's van Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen en in Europa hun laatste rustplaats vonden.
Op basis van deze stukken en aanvullend onderzoek beschrijven Jori Videc, Sebastiaan Vonk en Arie-Jan van Hees in dit boek de verhalen van deze soldaten.