9789462492202f

Nondeju! • God en geld in de schaduw van het Rijke Roomse Leven, door Chris Schriks (eBook)

 9,99

Dr. C.F.J. Schriks (1931), drukker, uitgever, jurist, historicus en auteur van wetenschappelijk werk, beschrijft in dit werk op humoristische wijze het leven van zijn familie die zich tijdens de crisis- en (na)oorlogstijd (1939-1954) in de schaduw van het ‘Rijke Roomse Leven’ staande houdt.

Een paar belhamels uit het eenvoudige gezin zijn de hoofdpersonen die zich verbazen over de wereld van volwassenen waarin God en geld afwezig schijnen, maar waarover dagelijks wordt gepraat en waarin zij zich niettemin aardig weten te redden. Op zoek naar hun waarheden ervaren zij dat volwassenen er evenmin veel van begrijpen.

Nondeju is een boek dat geen literaire pretenties heeft, al voegt de auteur als verteller een dimensie toe aan de traditie van Antoon Coolen en Toon Kortooms die het Brabantse leven uit de vorige eeuw zo treffend hebben gekarakteriseerd.

Over de auteur(s)

Dr. C.F.J. Schriks (1931) is sinds 1946 betrokken bij het boekenvak als drukker, uitgever en bestuurder. Als rechtshistoricus promoveerde hij op Het Kopijrecht. In 2010 verscheen van zijn hand Staatsauteursrecht c.a. Openbaarheid in de trias politica en het kopij- en auteursrecht 17de – 21ste eeuw.

Extra informatie

Titel

Nondeju!

Subtitel

God en geld in de schaduw van het Rijke Roomse Leven

Auteur

Chris Schriks

Illustrering

tekst

Compatibiliteit

Alle e-readers die compatibel zijn met Adobe’s DRM

ISBN

9789462492202

  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!