Een kleine introductie in de sterrenkunde
Titel
Een kleine introductie in de sterrenkunde
Prijs
€ 10,99
ISBN
9789048543205
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
192
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Sterrenkunde
Ook beschikbaar als
Hardback - € 20,99

G. Schilling

Een kleine introductie in de sterrenkunde

Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos. Hij schetst het heelal aan de hand van een aantal thema’s. In ‘gluren bij de buren’ legt hij uit hoe andere planeten in ons zonnestelsel met hulp van onbemande ruimtesondes worden onderzocht. In ‘sterrenstof’ verhaalt hij de scheikundige evolutie van het heelal en duidt hij de herkomst van de elementen. In ‘buitenaards leven’ gaat hij in op de vraag die ieder klein kind zich stelt: is er leven mogelijk op andere planeten dan op de aarde?

Govert Schilling licht een tipje van de sluier op over alles wat we nog niet weten van donkere materie, donkere energie en de oerknal. Sterrenkunde is een tot de verbeelding sprekende ruimtereis en brengt de amateur-astronoom en passant de laatste ontwikkelingen op het gebied van sterrenkunde bij.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

G. Schilling

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor onder meer de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald naar het Engels, het Duits en zelfs naar het Chinees.