Walburg pers
Met scherpe pen
Titel
Met scherpe pen
Subtitel
Rellen en rechtszaken in de Nederlandse literatuur
Prijs
€ 18,99
ISBN
9789462496255
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
216
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.3 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Nico Keuning

Met scherpe pen

Rellen en rechtszaken in de Nederlandse literatuur

De rellen en rechtszaken in Met scherpe pen vormen hoogte- en dieptepunten in onze vonkende literatuur, die zich manifesteert in literaire tijdschriften, vernietigende polemieken, brandende kwesties, veroordelingen en vrijspraak. Schrijvers werden en worden beschuldigd van belediging, smaad, laster, plagiaat, godslastering, antisemitisme. Hierin schuilt het misverstand: een personage is geen werkelijk bestaand persoon, een hoofdpersoon is niet de schrijver.

In dit boek beschrijft Nico Keuning de recente literatuurgeschiedenis van Aafjes tot Zwagerman, van Brouwers tot Waterdrinker, van Van der Heijden tot Mizee. Tot op de dag van vandaag blijft het knetteren in de letteren. Taboes, misverstanden en meningsverschillen zijn van alle tijden.
€ 18,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Nico Keuning

Nico Keuning is neerlandicus, schrijver, biograaf, publicist. Naast een aantal letterkundige biografieën van onder anderen Jan Arends, Bob Den Uyl en recent Willem Brakman schreef hij de roman Boternacht (2015). Hij publiceert in literaire tijdschriften en was in 2019 gastcolumnist voor de Volkskrant.