Mijnheer de baron is op reis
Titel
Mijnheer de baron is op reis
Subtitel
Buitenlandse reizen van de adel, 1814-1914
Prijs
€ 13,99
ISBN
9789462496460
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Cultuur
Reizen
Ook beschikbaar als
Paperback - € 27,50

Janneke Budding

Mijnheer de baron is op reis

Buitenlandse reizen van de adel, 1814-1914

De Europese adel had in de periode 1814-1914 alle tijd en gelegenheid om buitenlandse reizen te ondernemen. Dankzij de opkomst van luxe internationale treinen, weelderige cruiseschepen en exclusieve Grand Hôtels kon dat comfortabel en in stijl. Mensen van adel bezochten een Kurort in Duitsland of Frankrijk, een chique badplaats aan de Noordzee, de nog onbedorven Côte d’Azur. Of ze gingen skiën in de Zwitserse bergen. Ook exotische bestemmingen werden aangedaan, zolang de exclusiviteit maar was gewaarborgd.
In het fraai geïllustreerde en vlot geschreven Mijnheer de baron is op reis brengt Janneke Budding alle aspecten van het reizen op stand tot leven, inclusief de motieven om op reis te gaan.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Janneke Budding

Janneke Budding studeerde Engelse taal- en letterkunde en gaf les in het middelbaar onderwijs en het hbo (lerarenopleiding Engels). Naast verschillende educatieve uitgaven publiceerde ze diverse non-fictieboeken waaronder De Grand Tour in de 18e eeuw en Mijnheer de baron is op reis. Buitenlandse reizen van de adel 1814-1914.