Tiendesprongen
Titel
Tiendesprongen
Subtitel
Reizen in ruimte, tijd en snelheid, een baanbrekend idee van Kees Boeke
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462496699
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 x 2.8 cm
Categorie
Sterrenkunde
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

'Met hun boeiende speurtocht naar de bron van Kees Boekes tiendesprongen onthullen Jos Heuer en Henk Willems de wordingsgeschiedenis van een Hollands wetenschappelijk hoogstandje.'
Daniela Hooghiemstra, auteur De geest in dit huis is liefderijk. Het leven en de Werkplaats van Kees Boeke (1884-1966)

Jos Heuer, Henk Willems

Tiendesprongen

Reizen in ruimte, tijd en snelheid, een baanbrekend idee van Kees BoekePedagoog Kees Boeke (1884-1966) richtte in de jaren 20 van de vorige eeuw de befaamde school de Werkplaats in Bilthoven op. In Tiendesprongen vertellen Jos Heuer en Henk Willems, twee oud-docenten van de Werkplaats, over Boekes unieke visie op het universum, de tijd en de snelheid. Zij volgen hierbij diens succesvolle idee over tiendesprongen: van de eerste tekening, getoond op een onderwijstentoonstelling in 1927 in het Stedelijk Museum, tot de publicaties erover eind jaren 50 en de wereldwijde navolging in de jaren erna.

Uitgebreid gaan de auteurs ook in op twee publicaties die Boeke in voorbereiding had, maar nooit zijn verschenen: Tiendetijden en De grote wedstrijd – de tiendesprongen, toegepast op tijd en snelheid. Aan de hand van nog niet eerder gepubliceerde tekeningen en aantekeningen vestigen Heuer en Willems de aandacht op Boekes baanbrekende gedachten, die gerekend mogen worden tot het cultureel erfgoed van Nederland.

Tegelijk met deze publicatie verschijnt ook de facsimile edite van Kees Boeke's Wij in het heelal, een heelal in ons
€ 29,99
+ Bestel dit boek
Auteurs

Jos Heuer

Jos Heuer was verbonden aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven als docent geschiedenis, conrector bovenbouw en directeur bedrijfsvoering.

Henk Willems

Henk Willems was verbonden aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven als docent Nederlands en produceerde films over verschillende activiteiten voor de Werkplaats.