Wachten op oorlog
Titel
Wachten op oorlog
Subtitel
Schrijvers en boekverkopers in Parijs tijdens het interbellum
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498105
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
304
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis

Recensies

Over De wereld van Italo Svevo:
‘Biograaf Rob Luckerhof zet deze Italiaanse auteur overtuigend neer’
Michel Krielaars in NRC

En:
‘Een aanstekelijke monografie die ik iedereen kan aanbevelen’
P.F. Thomése

Rob Luckerhof

Wachten op oorlog

Schrijvers en boekverkopers in Parijs tijdens het interbellum

In juni 1935 komen tientallen beroemde auteurs naar het Internationale Schrijverscongres ter verdediging van de Cultuur in Parijs om er hun zorg over het opkomend fascisme te uiten. Het congres blijkt echter al snel een dekmantel voor een ontluisterende Sovjet-propaganda. Voor de burgerlijke gastsprekers is het een traumatische ervaring.

In Wachten op oorlog ontrafelt Rob Luckerhof de intriges binnen het literaire circuit van Parijs tijdens het interbellum. Aan de hand van de levens van boekverkopers als Adrienne Monnier en Sylvia Beach, en schrijvers als André Gide, André Malraux en de Nederlander E. du Perron ontstaat een fascinerend beeld van de overgang van het swingende cultuurcentrum Parijs naar een politiek geëngageerde kring onder dreiging van een nieuwe oorlog.
Auteur

Rob Luckerhof

Rob Luckerhof studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en was tot 2020 eigenaar van de Kennemer Boekhandel in Haarlem. Hij schrijft artikelen over literair-historische onderwerpen en debuteerde in 2020 met zijn boek De wereld van Italo Svevo.