Walburg pers
Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
Titel
Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
Prijs
€ 10,99
ISBN
9789462986176
Uitvoering
Paperback
Publicatiedatum
Afmetingen
12 x 19 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Recensies

Een verrukkelijk overzicht van inspirerende en kleurrijke vrouwen vanaf 1600 en hun passie voor tuinen.
Elegance

De talrijke, wondermooie illustraties maken het tot een genoegen voor allen die groen en bloemenpracht beminnen.
Nederlands Dagblad

Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon

Een tuin is getemde natuur, die met zijn schoonheid een beroep doet op alle zintuigen. Door de eeuwen heen hebben vele vrouwen zich door tuinen laten inspireren. De tuin begon ooit als zorgvuldig gecultiveerde bron van voedsel en geneeskrachtige kruiden en groeide uit tot statussymbool van adellijke dames. Maar tuinen zijn ook een toevluchtsoord, een plaats van ontspanning en inspiratie waar vrouwen zichzelf kunnen zijn. Een plaats ook van hard werken, experimenterenen geduld oefenen.

In dit boek komen niet alleen tuinminnende vorstinnen als de ‘rozenkeizerin’ Joséphine de Beauharnais aan bod, maar ook pioniers van de tuininrichting, zoals Gertrude Jekyll, Beth Chatto en Gabriella Pape. Verder komen diverse avontuurlijke kunstenaars aan bod, van Maria Sibylla Merian en Maria van Oosterwyck tot Marianne North en Georgia O’Keeffe, en schrijvers als Edith Wharton, Colette en Vita Sackville-West.
€ 10,99
+ Bestel dit boek
Auteurs

Claudia Lanfranconi

Claudia Lanfranconi studeerde kunstgeschiedenis in Bonn, Florence en Rome. Ze werkte voor de cultuurbijlage van de Süddeutsche Zeitung en was redacteur bij Architectural Digest.

Modeste Herwig

Modeste Herwig werkte jaren in de modeltuinen van haar vader in Lunteren en heeft intussen veertig tuinboeken op haar naam staan. Daarnaast fotografeert ze tuinen en planten en schrijft ze voor diverse tijdschriften.

Sabine Frank

Sabine Frank studeerde cultuurwetenschappen in Leipzig en is radiojournalist op het gebied van cultuurgeschiedenis, literatuur en biologie. Daarnaast exploiteert ze zelf een boerentuin in Thüringen.