Ode aan Oekraïne
Titel
Ode aan Oekraïne
Subtitel
Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict
Prijs
€ 13,99
ISBN
9789464560190
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 27,50

Recensies

‘Ode aan Oekraïne is een toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd boek voor mensen die het land beter willen leren kennen.’ – Ivo Pertijs, Maatschappij en Politiek

Karel Onwijn

Ode aan Oekraïne

Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord. Alhoewel Rusland de onafhankelijkheid van Oekraïne altijd al in twijfel heeft getrokken, kent Oekraïne een heel eigen taal, cultuur en geschiedenis. Oekraïne, dat letterlijk ‘aan de grens’ betekent, heeft immers ook lang aan Europese invloeden blootgestaan en heeft ook in afgelopen jaren steeds gretiger de Europese waarden en normen omarmd. Met dit boek biedt Karel Onwijn in beeld en tekst een algemene en persoonlijke kennismaking met Oekraïne.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Karel Onwijn

Karel Onwijn is historicus en reist sinds de jaren tachtig regelmatig door de voormalige Sovjetrepublieken. Hij was er jarenlang correspondent en schreef meerdere reisgidsen. Tegenwoordig geeft hij colleges, cursussen en interculturele trainingen en begeleidt cultuurreizen in deze bijzondere regio.