Op het spoor van Etty Hillesum
Titel
Op het spoor van Etty Hillesum
Subtitel
Een kennismaking met haar gedachtewereld
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789464560732
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
248
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Filosofie
Religie
Ook beschikbaar als
Hardback - € 29,99

Recensies

'Door zijn heldere stijl weet Klaas Smelik het complexe gedachtegoed van Etty Hillesum voor iedereen toegankelijk te maken.'
– Judith Koelemeijer, auteur van Etty Hillesum. Het verhaal van haar leven

Klaas A.D. Smelik

Op het spoor van Etty Hillesum

Een kennismaking met haar gedachtewereld

De dagboeken en brieven van de Nederlands-Joodse auteur Etty Hillesum, geschreven in de periode 1941-1943, hebben wereldwijd bekendheid gekregen. Haar werk is in een twintigtal talen vertaald en er zijn vele studies en internationale congressen aan haar gewijd. Klaas A.D. Smelik heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld en geldt als de deskundige bij uitstek als het gaat om Etty Hillesum. In 'Op het spoor van Etty Hillesum' wil Klaas Smelik een beeld geven van de geschriften, het gedachtegoed en de nalatenschap van Etty Hillesum, met het oog op volgende generaties. Via haar geschriften wilde Etty Hillesum bijdragen aan een betere wereld. Haar ideeën hebben reeds vele lezers geïnspireerd en blijken nog steeds verrassend actueel. In dit helder geschreven boek, aangevuld met relevante citaten uit het werk van Etty Hillesum, laat Klaas Smelik zien waarom dat zo is.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Klaas A.D. Smelik

Prof. dr. Klaas A.D. Smelik (Hilversum, 1950) doceerde als hoogleraar Hebreeuws, Hebreeuwse Bijbel en Jodendom aan de universiteiten van Amsterdam, Utrecht, Brussel, Leuven en Gent. Hij is de bezorger van het verzameld werk van Etty Hillesum. Over zijn verschillende vakgebieden publiceerde hij een vijftigtal boeken.