Morgen wordt seks beter
Titel
Morgen wordt seks beter
Subtitel
Vrouwen en verlangen in tijden van consent
Vertaler
Anne Marie Koper
Prijs
€ 22,50
ISBN
9789464561234
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
184
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.7 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 11,99

Recensies

'Een essentieel en baanbrekend boek dat een netelig onderwerp nuanceert.'
– Rhiannon Lucy Cosslett in The Guardian

'Een van de meest gedurfde, spannende en genuanceerde schrijfsters over vrouwelijk verlangen, genot, autonomie en verbeelding.'
– Deborah Levy, auteur van o.a. Onroerend goed

'Morgen wordt seks beter is onderdeel van een emancipatoir project dat gek genoeg niet voorschrijft dat je sterk moet zijn.'
– Anne Enright in The New York Review of Books

Katherine Angel, Lotte Houwink ten Cate

Morgen wordt seks beter

Vrouwen en verlangen in tijden van consent

Consent: sinds de MeToo-beweging is dat de heilige graal. Als vrouwen maar luid en duidelijk aangeven wat ze willen, zouden alle problemen opgelost zijn. Maar kunnen vrouwen in onze huidige cultuur wel zo goed weten, laat staan zeggen wat ze willen? Katherine Angel betwijfelt het. Met voorbeelden uit onderzoek, literatuur, pornografie en films laat zij zien hoe macht en geweld impliciet op ons inwerken, hoe verlangens pas ontstaan in de interactie met anderen en hoe erotiek gepaard gaat met mysterie. Niet zonder ironie beloofde Foucault in 1976 dat seks morgen beter wordt. Niet voordat we ons opnieuw bezinnen op verlangen, kwetsbaarheid en autonomie.

Met een voorwoord van Lotte Houwink ten Cate.
Auteurs

Katherine Angel

Katherine Angel is een Britse onderzoeker, schrijver en docent aan de University of London. Ze kreeg wereldwijde bekendheid met haar boeken Unmastered (2012) en Daddy Issues (2019) en publiceert regelmatig in culturele en literaire tijdschriften.

Lotte Houwink ten Cate

Lotte Houwink ten Cate is historicus en promoveert op de ethiek van seks en geweld aan Columbia University. Zij schrijft het voorwoord van Morgen wordt seks beter.