9789462492608f

Geschiedenis van Nederland • De CANON van ons vaderlands verleden, door Gerben Graddesz Hellinga

 29,95

Geschiedenis leeft nog steeds! De zesde druk van de canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit!

De Canon van Nederland is een lijst van vijftig thema’s die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland. De Canon werd in 2006 samengesteld in opdracht van de Nederlandse staat, ten behoeve van het onderwijs. Deze geactualiseerde versie van de canon vormt het fundament van de culturele bagage die elke Nederlander als vanzelfsprekend zou moeten hebben.

De geschiedenis loopt almaar door, een boek over de meest recente ontwikkelingen valt nooit langer dan korte tijd echt up-to-date te maken. Deze (zesde) herziene druk is bijgewerkt tot juli 2017. In die maand speelden verschillende rechtszaken die nog lange tijd veel stof zullen doen opwaaien: de eis tot schadevergoeding van de weduwen van Srebrenica, het proces tegen Desi Bouterse en de nog steeds voortslepende eis tot schadevergoeding door de NAM van Groningers van wie gasbevingen de huizen geheel of gedeeltelijk verwoest hebben.

In Geschiedenis van Nederland passeren de 50 hoogtepunten uit onze vaderlandse historie – die samen vanaf 2008 de basis vormen van het nieuwe geschiedenisonderwijs – lange tijd een onderbelicht onderdeel van het lespakket. Elk van de 50 onderwerpen biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen die de belangstelling van scholieren voor geschiedenis kunnen aanwakkeren. Samen vormen deze ‘vensters’ de rode draad van de geschiedenis van het land dat wij gezamenlijk bewonen. Wie meer wil weten over de afzonderlijke onderwerpen, maar tegelijkertijd een indruk wil krijgen van de plaats die ze in het grote geheel innemen, vindt in Geschiedenis van Nederland. De CANON van ons vaderlands verleden, wat hij zoekt.

Deze prachtige, rijk geïllustreerde uitgave vormt de meest moderne versie van onze historie. Vijftig toegankelijke, vlot geschreven hoofdstukken leiden ons via de hunebedbouwers en de Romeinen, Karel de Grote en Willem van Oranje tot de komst van de televisie, de ontdekking van de gasbel en zelfs Srebrenica.

Over de auteur(s)

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938) komt uit een familie van schrijvers. Hij is gepensioneerd psychiater en heeft naast 5 boeken op zijn vakgebied nog 31 titels gepubliceerd. Van zijn hand verschenen onder meer Geschiedenis van Vlaanderen, De Oranjes en Kopstukken van de Gouden Eeuw.

Extra informatie

Titel

Geschiedenis van Nederland

Subtitel

De CANON van ons vaderlands verleden

Auteur

Gerben Graddesz Hellinga

Omvang

208

Formaat

23,8 x 28,6

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789462492608

Gewicht 1.221 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!