Geven in Nederland 2022
Titel
Geven in Nederland 2022
Subtitel
Maatschappelijke betrokkenheid in kaart gebracht
Prijs
€ 34,99
ISBN
9789463722582
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
320
Publicatiedatum
Afmetingen
21 x 26 x 2.6 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Filantropie
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 0,00
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Geven in Nederland 2022

Maatschappelijke betrokkenheid in kaart gebracht

In 1995 startte het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit het onderzoek Geven in Nederland, dat sindsdien elke twee jaar verschijnt. In deze dertiende editie van Geven in Nederland worden de bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goededoelenloterijen in kaart gebracht. Nederlanders beperken zich niet alleen tot het geven van geld maar verrichten ook vrijwilligerswerk op vele maatschappelijke terreinen. Geven in Nederland geeft antwoord op de volgende vragen: Hoe vrijgevig is Nederland? Wie geeft aan welke doelen? Hoe heeft het geefgedrag zich de laatste 25 jaar ontwikkeld? Geven in Nederland draagt bij aan de zichtbaarheid van maatschappelijk initiatief in Nederland. Dat is belangrijk ter legitimatie van een zelfstandige en snel groeiende sector.
Redacteurs

René Bekkers

René Bekkers is hoogleraar Filantropie en leider van het VU-Centrum voor Filantropische Studies.

Barbara Gouwenberg

Barbara Gouwenberg is coördinator van het onderzoek Geven in Nederland en onderzoeker op het terrein van (vermogens)fondsen.

Stephanie Koolen-Maas

Stephanie Koolen-Maas is coördinator van het onderzoek Geven in Nederland en onderzoeker op het terrein van bedrijfsfilantropie, corporate foundations, vrijwilligerswerk en nalatenschappen.

Theo Schuyt

Theo Schuyt is hoogleraar filantropische studies, wetenschappelijk directeur van de VU-School of Governance en betrokken bij het 'Giving in Europe'-onderzoek.