Nederland Bedankt
Titel
Nederland Bedankt
Subtitel
Bijzondere verhalen & initiatieven tijdens de coronapandemie
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789463725361
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
21 x 26 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Stichting Nederland Bedankt

Nederland Bedankt

Bijzondere verhalen & initiatieven tijdens de coronapandemie

Bij dit boek is een podcast beschikbaar, te beluisteren op iTunes, Spotify of via Ons eigen podcastkanaal Hoog Tijd.

Hoe zullen we ons de coronapandemie van 2020 herinneren? Door deze crisis was van het ene op het andere moment niets meer vanzelfsprekend en moesten we wennen aan een nieuw normaal. Corona beheerst al vele maanden lang de media met sombere voorspellingen en treurige voorvallen.

Maar in tijden van crisis ontstaan er ook veel mooie dingen, die niet altijd de krant halen. Nederland Bedankt toont 48 verhalen van prachtige mensen, organisaties en initiatieven die ontstonden tijdens de coronacrisis. Een hartverwarmend boek, gemaakt door vrijwilligers, voor iedereen die zijn steentje bijdroeg in de crisis.

Met interviews met Maarten van Rossem, Özcan Akyol, Splinter Chabot, Typhoon, Barbara Baarsma, Rick Brink, Marion Koopmans, Diederik Gommers, Fidan Ekiz, Jan van Zanen, Marit van Egmond en Won Yip, over hoe zij vanuit hun perspectief de coronacrisis beleven.

Als teken van dank gaat de totale opbrengst van het boek naar Stichting ZWiC, het steunfonds voor hulpverleners geraakt door Covid-19.

Overweegt u een grote bestelling te plaatsen? Mail dan nederlandbedankt@aup.nl om te informeren naar kortingsmogelijkheden.
Auteur

Stichting Nederland Bedankt

Stichting Nederland Bedankt is een initiatief van Danja Overgaag & Julien Paul Jukema. Het idee is ontstaan vanuit de gedachte om een positieve, blijvende herinnering te creëren aan de coronacrisis in ons land. Met een team van 50 vrijwilligers is een boek ontwikkeld waarin bijzondere verhalen en initiatieven in tekst en beeld zijn vastgelegd.